Ja mitään en ole saanut kai puoleen vuoteen aikaiseksi. Neuletakkia ei koskaan syntynyt. En vain saanut siihen oikein otetta ja kudelma on lipaston laatikon pohjalla. Tuskin koskaan saan sitä valmiiksi, mutta ompahan langat sitten jotain muuta työtä varten olemassa.

Tyttärentyttärelle sain valmiiksi lapaset, villasukat ja kaulahuivin. Kiirettä piti niidenkin kanssa, kun olen pohjoiseen menossa heidän luokseen parin viikon päästä. Pipoakin piti saada aikaiseksi, mutta lanka alkoi olla sen verran lopussa etten viitsinyt aloittaa kutomista jottei jää vajaaksi.1958015.jpg

Tuohon lapsen kaulahuiviin virkkasin vielä pienet kukkaset päihin. Toivottavasti neiti tykkää! Lapasissa on samanlaiset kukat ranteensuussa. harmittaa vähän tuo langan loppuminen. Olen kyllä sitä mieltä että sitä olisi pitänyt olla vielä puoli kerää jäljellä omien villasukkieni jäljiltä, mutta en vain ole lankaa nähnyt. Täytyy tutkia jemmoja vielä tarkempaan.

Kirjavat villasukat uudesta nallestakin alkavat olla kohta valmiina. Enää varren verran on kudottavaa ja sitten saan ne jalkaani juuri ennen kumisaapaskelejä. Tänään vähän laskeskelin silmukoita valkoisia unisukkia varten. tekisi mieli tehdä pitsisukat, mutta tuo lanka on vähän liian paksua sellaiseen työhön. Täytyy vain tehdä ihan perussukat. Lanka on ihanan pehmoista ja lämmintä. Nuorempi tytär siitä kinuaa itselleen jatkuvasti sukkia, mutta ne eivät oikein taida kovassa käytössä kestää. Unisukkina kyllä menevät oikein hyvin. Pitsisukkiin on valittava sitten joku muu lanka.

Arkartelua en ole aikoihin saanut tehtyä. Sentään suunnitellut olen. Vähän Tiffany töitä, jotta saisi jotain sopivaa jouluksi aikaiseksi. Sormeni vain alkavat siinä hommassa olla aika tiukoilla, kun pitää lasit hioa käsin. En ole vieläkään saanut hankittua sähköistä hiomakonetta. Pihtaan sen hankkimista, kun en ole oikein varma kuinka kovalle käytölle se sitten tullee vai jääkö ainoastaan kertakäyttöön tai pariin. Ehkä sitä tulisi lasiakin tehtyä enemmän, jos olisi kunnon kone. Tykkään lasista materiaalina ja lasia on kyllä vielä varastossakin jonkin verran ettei heti tarvitse sitä hakea. Paitsi kirkasta lasia. Minulla on nukkekotihomma vireillään ja sen ikkunoihin haluan oikeat lasit enkä niitä valmiita muovisia läpysköitä. Nukkekoti on ihan toinen projekti tämän käsityöharrastuksen ohella ja siitä ehkä sitten myöhemmin.