Varmaan yhtä paljon kuin muillakin tähän aikaan. Käsitöitä en ole nimeksikkään tullut tehneeksi. Jäivät vaaleanpunaiset pitsisukatkin kesken ja jouduin laittamaan äidin pakettiin toiset kutomani sukat. Lämpimät ja mukavan tuntoiset nekin jalassa on.

Kyllä joka vuosi tulee kiire saada pukinkonttiin viimeiset sukat tai lapaset. Nyt vannon, että aloitan ajoissa kutomisen. Ja niistä aikaa vievistä miesten sukista nimenomaan. Taidan pistää nämä vaaleanpunaisetkin jo ensi vuoden lahjajemmaani...

Aika on mennyt matkaillessa ja kaupungilla kulkiessa. Eilinen päivä meni Tuomaan markkinoilla ja Kiseleffin talossa ihaillessa siellä olevia käsintehtyjä tavaroita. Mukavaa oli nähdä, että samanlaisia huovutettuja sydämiä ja kukkia oli sielläkin joita itse olen väsännyt nimipäivälahjoiksi. Tykkään neulahuovutuksesta, mutta sitäkään en ole lähiaikoina ennättänyt tekemään. Mihin kummaan aika aina katoaa?

Sain sentään kortit tehtyä itse, mutta valmiista kortinteko pussukasta. Ihan mukavia niistäkin tuli ja innostuin väsäämään tyttörentytöllekin synttärikortin valmiista nallen kuvista. Kuitenkin tykkään ihan aidoista itsetehdyistä korteista enemmän ja luulen niitä vastaisuudessa tekevänikin mielummin kuin näitä koottavia. Vähän ovat liian prameita minun makuuni. No, tulipahan kokeiltua!

Hiljalleen on koti saanut joulua ilmeeseensä. Kokosin joskus vuosia sitten maalaamani seimiasetelman vasta tänään ja siihen pistin valoksi pienet led - kynttilävalot enkeleiden taakse. Saas nähdä miltä näyttävät pimeässä. Tuntuu hiukan oudolta koristella aivan uusi koti. Koristelinhan sentää yli 20v isoa, vanhaa omakotitaloa. Tuntuu vielä, että tila loppuu kesken. Uusi kokemus tämäkin.

Tänä iltana koetan saada vielä viimeiset sukat pukinkonttiin, joten paras ryhtyä kutomaan.