Sataa vettä tai räntää, jotain siltäväliltä. On mukavaa istuskella kirkasvalolampun edessä ja nauttia kutomisesta. Sitä siis meinaan tehdä tämän kirjoittamisen jälkeen. Hankin kirkasvalolampun vuosi sitten. Tuppaa väsyttämään ja masentamaan tähän aikaa vuodesta ja mainoksen uhrina sitten päädyin tuohon pyöreään lamppuun.

Kyselin lampusta ennen sen hankintaa tuttavilta ja netistä. Suurin osa vakuutti sen olevan hyväksi. Minulle se on auttanut ainakin väsymykseen. Ja mitä mukavinta; sen valossa on oivallista kutoa! Minulla se on ruokailuhuoneen seinällä ja kutoessa joudun istumaan hieman liian kaukana valosta. Ohjeissa sanotaan että noin puolen metrin päässä olisi sopiva "valonotto" matka. Kutoessa siinä tulee hiukan pidempi matka, mutta uskon senkin riittävän valohoitoon ihan mukavasti. Ja kahden viikon päästä olen ihan kunnolla auringonpaisteessa. Alkaa loma ja pääsen uimarannalle löhöilemään.

Lähipäivinä en ole saanut kiinni kutomishaluista. Muutamat sukat olen saanut aikaiseksi mutta varsinainen päätyöni, valkoinen neule, ei edisty lainkaan. Sain kudottua noin 20 cm ja huomasin keskellä kudinta selkeän virheen. Neulos meni purkuun ja into lopahti siihen. Tuntuu siltä että etsin jonkin toisen mallin. Kun jokin neule alkaa tökkimään niin se sitten tökkii pahasti koko ajan.

Villasukkia tulee tehtyä ja niistä on näköjään aina pulaa! Tässä kuva lahjasukkalaatikostani. Muutamat sinne vielä mahtuvat. Joku kun vielä päättelisi sukat valmiiksi...1055416.jpg

Sukkia lapsenlapsille ja tyttärille. On siellä alla yhdet miesten tummansinisetkin. Eivät vain näy kunnolla. Miesten sukkia onkin nyt saatava muutamat tehtyä vielä ennen joulua. Heti kun saan vaaleanpunaiset pitsisukat valmiiksi.1055406.jpg

Näistä tulee äidilleni joululahja. Äiti tilasi villatakin. Saa sukat. Teen harvoin lapsille pitsimallia. Ihan kulutuksen vuoksi on nopeampaa tehdä perussukkaa, mutta tyttärentytölle, joka täyttä 6v. olisi mukavaa vielä kutoa pitsisukat tässä ennen joulua.

Kuinka kummassa joulu tulee aina liian nopeasti? Joka vuosi puuttuu ainakin parit sukat suunnitelluista. Alkaa perhe ollla jo niin laaja ettei enää ennätä syksypuolella kutoa tarpeeski. Tällekin vuodelle on tullut taas yksi taapero lisää. Sukkien lisäksi tarvitaan lapasia ja huiveja ja villatakkeja. Onneksi kutomista riittää!