Päivät ovat olleet jo tosi kauniita ja auringossa alkaa olla lämmin. Siitä huolimatta kudoin itselleni pipon lilakirjavasta On Linien149 langasta. Tuli aika napakka pipo ja pidän itse tästä väristä. Samasta langasta virkkasin tyttärelle joululahjaksi pontson. Nyt aloitan samanlaista pipoa vihreästä langasta ja sitten lanka onkin loppu. Hyvä niin, voi taas ensisyksynä ostaa lisää!

Kaulahuivinkin kudoin lilasta Tangosta jonka väri sopii ihan mukavasti pipon kanssa. Mieleni teki kutoa kaulaliina turkoosista tangosta. Ihana väri, joka paistoi silmiini kun kävin katselemassa lankoja. Onnekseni vältin kiusauksen ja ostin vain kattilan.

gallerypic.php?id=44543Vähän vaaleat sävytgallerypic.php?id=44562 kuvassa, mutta aika oikeat kuitenkin.

Kudoin lapsenlapselleni, tälle uudelle, punaisesta Huopasesta seinätaulun pohjan. Nyt on huovutuksen jälkeen tarkoitus huopaneulalla pistellä siihen kirkkaan värisiä palloja huovutusvillasta. toinen taulu tulee pyöreänä ja koska se jäi vähän lerpuksi reunoiltaan (virkattu) siitä tulee kukkanen. siihenkin pistelen erilaisia palleroita koristeeksi. Kunhan lapsi kasvaa ja alkaa hahmottaa muotoja teen sarjaan nallenpään ja hiirulaisen.  Voivat olla yhdessä kivoja koristeita vauvan hoitopöydän yllä tai sängyn päällä. Mihinkä tytär ne sitten pistääkään.

Pistän tänne kuvan kunhan joudan . Koetin avata tähän blokiini askartelulaatikkoa, mutta jostain syystä kuvat ja teksti pomppasit aiempien tekstieni päälle, joten luovuin siitä ja koetan joskus paremmalla ajalla saada aikaiseksi erilliset askartelusivut tähän blokiini.

Olen askarrellut jo vuosia kaikkea mahdollista. Paperimassa on minulle mieluisa materiaali. Joskus ostan valmista jauhetta kaupasta ja taas teen sen itse repimällä ja liottamalla eri paperilaatuja vedessä. Laitan tähän kuvan yhdestä ikivanhasta massanuken päästä. En ole kuivaa massaa hionut santapaperilla  vaan maalannut sen suoraa kaikkien kuhmuroiden päälle. Aikoinaan tein sarjan näitä nukkeja. Pituus on noin 50cm ja tämä on "Hieno rouva matkaviitassa". Muut nuket ovat pakattuna pahvilaatikkoon tilanpuutteen vuoksi. yksi on vielä keskeneräinen "Mies saunanlauteilla". Ehkäpä joskus saan senkin valmiiksi. Tuntuu vain olevan niin paljon muutakin tekemistä ja paperimassatyöt ovat aikaavieviä; kuivuvat hitaasti, kutistuvat epämääräisesti ja eri aikaa. Pinnasta tulee röpelöinen jollei viitsi hioa, mutta itse tykkään näistä krouvimmista töistä enemmän.44541.jpg